Frees

Exekutorská komora ČR vybrala půl milionu korun, peníze poslouží seniorům

PRAHA (7. dubna 2020) – Neveřejná iniciativa uspořádaná Exekutorskou komorou ČR vynesla během dvou týdnů 500 000,- Kč. Částka putuje na sbírku Domovy seniorů volají SOS, kterou na platformě Znesnáze21 zřídil Nadační fond pomoci Karla Janečka.

V duchu populárního crowdfundingu, kdy jednotlivci přispívají menšími obnosy k částce potřebné pro realizaci určitého projektu, bylo před třemi týdny rozesláno oznámení o iniciativě mezi všechny soudní exekutory. Exekutorská komora ČR věnovala jako počáteční vklad 100 000 Kč a k pátečnímu dni bylo na účet připsáno skoro půl milionu korun.

,,Nouzový stav volá po solidaritě vůči veřejnosti a myslím, že všichni máme vůli nějakým počinem pomoci,“ vysvětluje prezident Exekutorské komory ČR Vladimír Plášil.

Od začátku bylo rozhodnuto, že peníze budou investovány do nákupu ochranných pomůcek, aktuální vývoj situace v České republice specifikoval, že prostředky přes Nadační fond pomoci zamíří do domovů seniorů, pro které může mít nedostatek těchto produktů fatální následky.

„Tak velká podpora nám vyrazila dech. Už několik dní pomáháme z peněz ze sbírky tam, kde je situace nejkritičtější. Z celé republiky nám přicházejí žádosti dalších domovů seniorů a postaráme se, aby jim peníze od všech dárců pomohly co nejrychleji,“ uvedla ředitelka Nadačního fondu pomoci Darina Danielová.

Po opatřeních, jak ulevit lidem postižených pandemií, která byla zveřejněna minulý týden, tak Exekutorská komora ČR podniká další krok, který má za cíl alokovat pomoc tam, kde je nejvíce potřebná.

Prezident EK ČR Vladimír Plášil dodává:,,Každý se snaží pomoci, jak nejlépe umí. My nejsme zdravotníci, ani lidé, kteří nemoci čelí v první linii. A proto se je snažíme podpořit naším způsobem, v tomto případě jejich práci udělat co nejméně rizikovou. To samé platí pro seniory, ti jsou bez podpory okolí bezbranní. Moc děkuji všem mým kolegyním a kolegům, že se do této iniciativy zapojili, zjištění, že spolupracuji s lidmi, kterým tato situace není lhostejná, mě upřímně těší.

Exekutorská komora ČR

Exit mobile version