Ekonomika

Dassault Systèmes SE — Francouzský Lídr v Inovaci

Výkonnost

DS3 (Dassault Systèmes) obsadil pátou pozici v rámci BCM žebříčku TOP 10 evropských technologických firem a předběhl tím BioNTech. Firma odhalila své Q2 2022 výsledky 26. července, přičemž zaznamenala velmi silná čísla.

                Summary highlights

(revenue growth rates in constant currencies, data on a non-IFRS basis)

  • 2Q22 total revenue and software revenue increased 11% (non-IFRS), driven by strong subscription & support revenue growth of 10% (non-IFRS) and licenses & other software revenue up 14% (non-IFRS)
  • 2Q22 3DEXPERIENCE software revenue rose 30% (non-IFRS). Cloud software revenue increased 23% (non-IFRS)
  • 2Q22 non-IFRS diluted EPS grew 21% to €0.26, as reported, outperforming our objectives. However, IFRS diluted EPS of €0.09 was impacted by a one-time charge due to concluding a tax dispute for fiscal years 2008-2013 with no cash impact
  • 2Q22 cash flow from operations of €417 million, up 7%, and driving our deleveraging ahead of schedule

“Jsme potěšeni našimi jak kvartálními, tak semestrálními výsledky. Pohonem naší síly je široký růst napříč zeměmi, produktovými liniemi i napříč celým průmyslem. Opět jsme ukázali vysokou míru houževnatosti naší strategie proti neúprosným makroekonomickým a geopolitickým ukazatelům, kde sehráli významnou roli Čína s Ruskem.” Řekl Pascal Daloz, COO Dassault Systèmes.

Technický pohled — dasty

Podíváme-li se na graf, DS3 měl skvělý, dlouhodobý pohyb směrem vzhůru. Až do začátku tohoto roku. Jakmile dosáhla současná ekonomická krize určité úrovně, a inflace začala být neúnosná, ceny akcií začaly přirozeně klesat. Na trh se dostavila nestabilita a nedůvěra. Nicméně, pokud se podíváme na graf trochu detailněji, začal se na současné úrovni formovat support, jehož sílu svíčky v tento moment testují. Pokud hranice supportu nápor vydrží, je možné, že bychom po delším období opět spatřili zelenou barvu. Vezmeme-li v úvahu výsledky firmy v Q2, je tu určitá pravděpodobnost, že by cena mohla jít opět nahoru. Před úsvitem je vždy největší tma.

Základní INFO o firmě

DS3 je francouzská softwarová, vědecky zaměřená společnost, poskytující inovační řešení. Firma pomocí matematiky, chemie a fyziky prahne po objevu nejvíce udržitelného způsobu pro život v budoucnosti.

Dassault Systèmes například přišel s unikátní platformou 3DExperience, která jejím uživatelům poskytuje, a hlavně usnadňuje vizi jejich podniku v reálném čase. “Propojením lidí, nápadů, dat a řešení vzniká jednotný prostor pro spolupráci, který žene byznys vpřed…”

Tomáš Kolomazník, finanční analytik společnosti BCM

Štítky
Více

Aktuální články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button
Zavřít